Ароматизатори в табаку для кальянів

Ароматизатори в табаку для кальянів

Привіт, друже! Четверта зустріч. Пройшов вже цілий місяць, як ми почали розповідати тобі про кальянну культуру і це не кінець.

Сьогодні поговоримо про ароматизатори, а саме про типи та якості. Почнемо з того, що не всі типи ароматизаторів підходять для створення кальянного табака, а деякі можуть й зашкодити курцю.

Використовують натуральні, харчові та рідкі ароматизатори. Але вказують градації тільки совісні виробники. Деякі забувають слово «натуральні» і роблять просто з харчових, але це не критична проблема.

Більшість ароматизаторів передають тільки аромат, але не всю картинку смаку. Тому певні виробники додають підкислювачі та підсолоджувачі. А деякі вважають: щоб відтворити смак, потрібно додати подріблений фрукт (ми зустрічали це, зокрема, в цитрусах, коли в табаці є помелена цедра).

Повертаємось до статті з смаками, ми розповідали, що смак будує не тільки аромат а й кислинка, терпкість та гірчинка. Тому виробники стараються додавати харчові добавки, які нададуть такі якості.

Роль флейвориста в кальянній індустрії

Флейворист (іншими словами хімік) аромату – це та людина, яка займається цими питаннями, «бачить» смак й показує його тобі в покурі кальяну. Робота здавалось не важка. Але все ж сотні та й навіть тисячі ароматів проходить через нього. І це знову для того, щоб ти отримав задоволення від кальяну. Це професіонали «моди смаку», вони вміють дивувати наші рецептори новими і новими цікавими смаками та відтворювати смаки, котрі є незвичними в кальяні.

Наприклад, смак бекону, кукурудзи, аджики, моркви. Так-так у hashtag це все є!

Стій, зачекай. Я знаю що ти вже біжиш до нас в гості, щоб спробувати їх, але зупинись і пообіцяй, що порекомендуєшся з нашими найкращими кальянними майстрами, адже ці смаки потрібно правильно зміксувати)

Ледь не забули, ми ж обіцяли розказати тобі про нашу школу кальянних майстрів в hashtag lounge bar, але це вже в наступній статті, до зустрічі!