Табачні листи для кальянів

Табачні листи для кальянів

Новий тиждень, а це означає, що у нас нова стаття про кальяни спеціально для тебе. Сьогодні поговоримо про табачний лист, який використовується для створення кальянного табака.

Основними сортами є вірджинія, бьорлі, орієнтал. У них є багато видів. Наприклад вірджинія є проста та голдова.  Голд – це легкий табак з мінімальною кількістю нікотину і високим вмістом цукру, використовують для легких та смачних кальянів. Так-так, саме смачних. Бо майже не відчутно смаку самої сировини. У такий спосіб виробник добивається чистоти смаку. 

Звичайна вірджинія може похвалитись вищим вмістом нікотину та меншою кількістю цукру. 

Бьорлі – це темні табаки з середнім або високим вмістом нікотину, майже завжди. Якщо присутній цей сорт, то характерно відчутно присмак табака в процесі куріння. 

Орієнтал рідко використовують в табаках для кальяну, лише в деяких брендах. Його особливістю є характерний кислуватий смак табачної сировини, а в кальяні для поціновувачів ультракислих смаків – це знахідка. Проте будемо реалістами: ми живемо у 2021 році і вже цей сорт табака відходить в минуле, через високу ціну і тиск ароматизаторів з підкислювачами. 

Найчастіше виробник кальянного табака робить бленд різних сортів для балансу міцності та смаку. Хоч пропорції змішування і точний сорт – це велика таємниця, виробник змушений вказувати сорти, які використовував. 

Недавно ми розказували, що смаки в різних табаках можуть відрізнятись, хоч і описують один і той же смак. 

Що впливає на смак в кальяні?

Бленд табака – це один з трьох речей, які виступають в побудові смаку. Які ж дві інші речі? Це ароматизатори, та звичайно, люди котрі затверджують смак – так звані флейвористи. 

І знову ми починаємо потроху анонсувати тему для наступної статті: ароматизатори та люди з «смаком». А ти тим часом, поки ми пишемо нову статтю для тебе, можеш забронювати в нас столик та покурити смачний кальян.